In april 2014 zal de nieuwe  EP “Start A New”  verschijnen van Green Lizard, de eerste volwaardige release sinds 2006. Vijf gloednieuwe nummers die laten horen dat het heilige vuur nog steeds vervaarlijk woedt bij deze rockveteranen. Eind maart komt de single ‘On Fire’ uit, een nummer dat de spirit van de EP en de band goed weergeeft. Om de release te vieren doet de band een aantal shows waarin de mannen laten zien dat ook live het vuur nog lang niet is gedoofd.

Toen Green Lizard in 2008 uiteenviel kwam er voor frontman Remi Tjon Ajong een eind aan een periode die zijn puberteit en adolescentie kleurde. Met broer en medeoprichter Brian bleef hij echter muziek maken en in 2012 keerde Green Lizard, aangesterkt door een gloednieuwe ritmesectie, onvermijdelijk terug op de Nederlandse podia. “Dit is zeker geen reünie”, zegt Remi Tjon Ajong. “We gaan gewoon verder waar we gebleven waren. Het gevoel is helemaal terug."

Recensies

3voor12

"Maar ook dat is Green Lizard, waarbij de passie altijd belangrijker was dan de precisie. En die passie is er en slaat over op de mannen van eind dertig en veertig die tijdens 'Anal Fuck' zelfs aan het pogoen slaan."

Metalkrant

"Meteen wordt duidelijk waarom deze band zo geliefd is. Het energieke optreden wordt gebracht met een hoop plezier en de band geniet duidelijk van het plezier dat het publiek heeft bij het wederhoren van de liedjes waarmee ze jaren daarvoor hun harten wisten te veroveren. Green Lizard herinnert ons er niet alleen aan waarom ze zo geliefd waren, de band bewijst ook nog alles in huis te hebben om verder te gaan waar ze in 2008 opgehouden zijn."

Ronaldsays.com
"They sure have not lost their skills despite being a few years older. It still rocks hard like in the good ol' days. Remi's voice sounds strong and the band is playing with a lot of heart, energy and enthusiasm."

'Klankenbosch.nl
"De heren verslappen nergens en weten oud en nieuw werk goed met elkaar af te wisselen. Ook het zaalgeluid is vanaf de eerste noot optimaal. De nieuwe drummer en bassist zijn een welkome aanvulling op de broertjes Tjon Ajong, waardoor de band misschien zelfs nog iets meer solide klinkt dan vroeger. 'Fucking Green Lizard is terug!, roept Remi aan het einde. En zo is het maar net."

Discografie
1997 The Nine EP
2000 Identity CD (Double T Music/Sony Musicl)
2000 Turn Around single (Double T music/Sony Musicl)
2000 Autumn single (Double T Music/Sony Music)
2001 Down 2k1 single (Double T Music/Sony Musicl)
2002 Newborn CD (Sony Music)
2002 Wrong single (Sony Music)
2003 Mouthful single incl. Collectible Live album (Sony Music)
2005 One Minute/All You Have single (I Scream Records)
2006 Las Armas Del Silencio CD (I Scream Records Europe)
2007 Las Armas Del Silencio CD (I Scream Records US release)
2012 Junior (single)

2014 On FIre (single)
2014 Start A New (EP)

Downloads
High res Promo Picture

Management: Endewerf Management
Bookings: RocknRoll Highschool


Website
www.green-lizard.com
www.facebook.com/greenlizardforever
www.youtube.com/greenlizardforever

Tour
- 28.3: Mezz, Breda
- 04.4: Kroepoekfabriek, Vlaardingen
- 05.4: Groene Engel, Oss
- 11.4: De Peppel, Zeist
- 18.4: Romein, Leeuwarden

- 24.4. Bitterzoet, Amsterdam